Fitzroy House
Londen, Engeland

Wat in 1956 eens de woning van George Bernard Shaw was, werd nu het huis van L. Ron Hubbard en het werd de thuisbasis van de Hubbard Associatie van Scientologen Internationaal.
De Fitzrovia buurt bij het Fitzroy Plein in Londen, dateert uit de 18e eeuw en staat bekend als een van Engelands meest beroemde literaire trefpunten. Van H.G. Wells en George Orwell tot Charles Dickens en Virginia Woolf, heeft Fitzrovia een ware elite in de Britse literatuur gehuisvest. We worden bovendien nog door de Ierse toneelschrijver George Bernard Shaw onderscheiden omdat hij van 1881–1882 op de eerste verdieping van 37 Fitzroy Street heeft gewoond, dat in de geschiedenis van Scientology een legendarisch adres is.

Aan het einde van 1956 werd 35/37 Fitzroy Street aangekocht door de Hubbard Associatie van Scientologen Internationaal en diende het als het Londense kantoor van L. Ron Hubbard en als hoofdkwartier voor Scientology organisaties van die tijd. Het vijf verdiepingen hoge gebouw omvatte een Hubbard Communications Office voor het gehele Gemenebest, evenals Scientology cursuszalen en bestuursruimten voor de Kerken van Londen en het Verenigd Koninkrijk.

Het oorspronkelijke, op de begane grond gevestigde Hubbard Communications Office was bedoeld om de Scientology religie door te laten groeien, terwijl de Scientology gegevens en informatie “duidelijk en zuiver” werden gehouden. Vanuit dit kantoor verzond en ontving L. Ron Hubbard van over de gehele wereld communicaties voor deze opkomende religie en werden zijn Scientology artikelen en bulletins gepubliceerd.

In de geheel gerenoveerde kamers in Fitzroy staan displays die een chronologisch beeld geven van de groei van Scientology in het Verenigd Koninkrijk en van de door L. Ron Hubbard bereikte mijlpalen tijdens zijn jaren in Londen.

Het monumentale gebouw wordt door scientologen bezocht om meer over deze mijlpalen uit het onderzoek van LRH te weten te komen. Het dient ook als ontmoetingsplek voor plaatselijke en nationale functionarissen – om ze bekend te maken met de Scientology religie en de ontwikkelingen en ontdekkingen van L. Ron Hubbard op het gebied van het afkicken van drugs, de rehabilitatie van criminelen en onderwijs.