Auteur
PRIJZEN EN ERKENNINGEN

Guinness World Records
Guinness World Records< br />Meeste luisterboeken gepubliceerd van één auteurGuinness World Record
Meest vertaalde auteur ter wereld. Guinness World Record
Meeste luisterboeken gepubliceerd van één auteur

Naast zijn werk als de Grondlegger van Dianetics en Scientology staat L. Ron Hubbard bekend als een van ’s werelds meest gelezen auteurs van populaire fictie, met internationale verkopen van zo’n vijftig miljoen boeken van een oeuvre dat 50 jaar beslaat.

Daarom, en als getuigenis van de grootte van zijn oeuvre en nalatenschap, zijn er vier wereldrecords in het Guinness Book of World Records: meest gepubliceerde auteur, meest vertaalde auteur, de auteur met de meeste luisterboeken en het meest vertaalde niet-religieuze werk. 

Saturn Award – Academie van Sciencefiction

Ter erkenning van de bestseller Battlefield Earth van L. Ron Hubbard.

En zelfs binnen één genre – sciencefiction – is het stempel dat L. Ron Hubbard drukte onuitwisbaar en onmiskenbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar zijn De slag om de aarde: een saga uit het jaar 3000. Door A. E. van Vogt werd dat beschreven als een onvoorwaardelijk meesterwerk; het epos van 428.750 woorden was niet alleen een internationale bestseller, maar kreeg ook vele literaire prijzen. Naast het winnen van zowel de Academy of Science Fiction’s Saturn Award en een speciale Gutenberg Award voor een uitzonderlijke bijdrage aan het genre, heeft het werk de Italiaanse Tetradramma D’Oro Award gewonnen als waardering voor de inherente vredesboodschap van het verhaal. Sindsdien werd het in vele landen uitgegeven, vertaald in tientallen talen en wordt als voorbeeld gebruikt op middelbare scholen en universiteiten.

Cosmos 2000 Award -voor Franstalige lezers

Een prijs die aan L. Ron Hubbard werd uitgereikt voor zijn 10-delige sciencefictionroman Mission Earth , door lezers uit Frankrijk, België en Zwitserland.

En hoewel De slag om de aarde Hubbard’s terugkeer naar fictie markeerde na een afwezigheid van dertig jaar, wordt zijn tiendelige Mission Earth met 1,2 miljoen woorden terecht beschouwd als zijn meesterwerk. Het is een bijtende satire die wel eens werd vergeleken met het werk van Jonathan Swift; in de uitgeverswereld is het echter een fenomeen omdat op een bepaald moment zeven boekdelen in de bestsellerlijsten stonden. Vanwege de grote impact heeft Mission Earth ook vele literaire prijzen gewonnen, waaronder de begerenswaardige Franse Cosmos 2000 Award en de Italiaanse Nova Science Fiction Award. (Hubbard was trouwens de eerste niet-Italiaan die de Nova won.)

Daarnaast is er alles wat Hubbard teruggaf als een onvermoeibare lobbyist voor nieuwe schrijvers, van zijn educatieve artikelen voor beginnende schrijvers tot zijn “Writers of the Future Contest”, dat nu wordt erkend als het meest prestigieuze forum voor nieuw talent op het terrein van speculatieve fictie.

La Cravate d’Or avec Rosette – Nationale Federatie van de Franse cultuur

Ter ere van L. Ron Hubbard voor zijn uitmuntende prestaties op het gebied van de kunst, wetenschap en literatuur.

En als je de vijftigjarige carrière van Hubbard in ogenschouw neemt – van de bloeitijd van de pulpboeken tot zijn monumentale terugkeer naar fictie in de tachtiger jaren – is het geen wonder dat de Nationale Federatie van de Franse Cultuur hem de Cravate d’Or avec Rosette overhandigde voor uitzonderlijke bijdragen op het terrein van de kunst, wetenschappen en literatuur. Niet minder belangrijk is de Laurier d’Or van het Comité Prestige d’Europe, als erkenning voor zijn literaire bijdragen en bevordering van de Franse cultuur.

Schrijvers van de Eeuw Award — Mondadori Pers

Als geschenk aan L. Ron Hubbard voor zijn geschreven boeken die de mensheid vooruit hielpen.Daarnaast, en als een van de meest geprezen schrijvers van dit of enig ander tijdperk, ontving L. Ron Hubbard terecht de Writer of the Century Award van Mondadori Press, voor de bijdrage die zijn boeken hebben geleverd aan de mensheid.


VERDERE SELECTIE UIT
PRIJZEN & ERKENNINGEN

Helaas zou het onmogelijk zijn de volledige lijst van L. Ron Hubbard’s prijzen op het gebied van de kunst en literatuur hier te laten zien, aangezien hij in zijn carrière van tientallen jaren duizenden erkenningen heeft gekregen. Niettemin volgt hieronder een kleine selectie van de vele prijzen en lofbetuigingen die hij voor zijn kunst en literatuur ontving: 

Gouden Medaille – Academy of Arts, Sciences & Letters, Parijs, Frankrijk: Toegekend aan L. Ron Hubbard voor zijn gehele literaire oeuvre en prestaties. 

Officiële ErkenningUnited Nations Society of Writers: Als eerbetoon aan L. Ron Hubbard als een grote sciencefictionschrijver van de twintigste eeuw. 

ResolutieCalifornia State Legislative Assembly: Toegekend aan de heer Hubbard voor zijn werk op het gebied van de kunst en voor zijn aandeel in het creëren van een betere wereld. 

ResolutieLos Angeles: Als eerbetoon aan L. Ron Hubbard’s prestaties op het terrein van de kunst. 

“Dr. Honoris Causa”European Academy of Arts, Parijs, Frankrijk: Een eerbetoon aan de heer Hubbard voor zijn blijvende stempel op de huidige cultuur. 

ErkenningItaliaanse Politie-organisatie van Milaan, Italië: Voor L. Ron Hubbard’s bijdragen aan de kunst. 

Argosy AwardArgosy Magazine: Toegekend aan de heer Hubbard voor levenslange prestaties op het terrein van fictie. 

Palmas de Oro AwardNationale Associatie van Journalisten, Mexico: Toegekend aan L. Ron Hubbard “als erkenning van voortreffelijkheid op het terrein van de kunst, wetenschap, menselijke communicatie en cultuur”. 

Honorary Doctorate of LiteratureStaatsuniversiteit van Moskou: Toegekend aan de heer Hubbard door de faculteit Journalisme en Afdeling Russische Buitenlandse Literatuur voor “uitmuntende prestaties op het terrein van de literatuur en filosofie en voor zijn grote humanitaire activiteiten”. 

Ingram Book AwardPresident, Ingram Books, New York: Toegekend aan L. Ron Hubbard als befaamde auteur – met tweeëndertig nationale bestsellers en meer dan 100 miljoen verkochte boeken. 

Diploma of HonorInternationale Kunstcomité, Frankrijk: Erkenning van de heer Hubbard als schrijver en filantroop. 

Honorary PlaqueBrigham Young University Symposium of Science Fiction & Fantasy: Ter ere van L. Ron Hubbard’s onschatbare bijdrage aan de kunsten via de Writers and Illustrators of the Future programma’s.