Grondlegger
PRIJZEN & ERKENNINGEN

Alles bij elkaar omvat het werk van L. Ron Hubbard over Dianetics en Scientology de grootste samenhangende verklaring over het menselijk verstand en het spirituele wezen – meer dan 10.000 geschriften en 3.000 op de band opgenomen lezingen. Daarin bevinden zich de antwoorden op de grootste mysteries van het leven: het enigma van het bestaan, het raadsel van de dood, het bereiken van staten die in eerdere geschriften niet eens zijn beschreven. Onderdeel van deze werken zijn ook Scientology technologieën voor het grootbrengen van kinderen, het weer bijeenbrengen van gezinnen, het onderwijs, organisatie en het verschaffen van verlichting ten tijde van ziekte en lijden.

L. Ron Hubbard Dag - kantoor van de Gouverneur van de Guam Eilanden.

Toegekend aan L. Ron Hubbard voor zijn onderzoek "van meer dan twintig culturen waaronder de inheemse cultuur van Chamorro, waar hij 'besta voort' als het dynamisch grondbeginsel van het overleven isoleerde. Door jaren van onderzoek en publicaties heeft hij miljoenen andere mensen geholpen plezier in zichzelf terug te vinden.”

Wat betreft de impact die de oplossingen en technologieën voor het dagelijks leven van individuele mensen, gezinnen en gemeenschappen in de hele wereld hebben, is er de onthullende erkenning die aan de heer Hubbard werd toegekend door de Gouverneur van het eiland Guam. Dat het vroegste onderzoek van L. Ron Hubbard naar de aard van het menselijk verstand plaatsvond in Guam is niet vergeten, want de toenmalige Gouverneur Michael W. Cruz verklaart: “De heer Hubbard bestudeerde meer dan twintig culturen waaronder [Guam’s inheemse] Chamorro cultuur voordat hij de fundamentele beweegreden van het bestaan ontdekte: ‘voortbestaan’. Door middel van onderzoek en publicaties gedurende vele jaren heeft hij miljoenen mensen geholpen plezier in zichzelf terug te vinden en door andere mensen te helpen.”

En hoewel het werk van tientallen jaren van L. Ron Hubbard bij het ontwikkelen en codificeren van Dianetics en Scientology duizenden geschriften en lezingen omvat, blijft zijn eerste grote werk over het onderwerp – Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand – lofbetuigingen ontvangen, zelfs decennia na de oorspronkelijke publicatie.

Century Award – Publishers Weekly magazine

Ter nagedachtenis toegekend aan L. Ron Hubbard, "auteur van Dianetics: De Leidraad van het Menselijk Verstandde meest verkochte bestseller aller tijden". Het stond meer dan 100 weken op de bestsellerlijst van Publishers Weekly.

Het bewijs van die populariteit is de Publishers Weekly Century Award die aan L. Ron Hubbard werd toegekend als “Auteur van het best verkochte zelfhulpboek ooit. Ter herinnering aan het verschijnen van Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand op de bestsellerslijst van Publishers Weekly voor een periode van 100 weken.”

Venus de Oro – Nationaal Festival van de schone kunsten, Caracas, Venezuela

Uitgereikt aan de heer Hubbard voor zijn "technologie om de mens vooruit te helpen en zijn creatieve vermogens als spiritueel wezen te vergroten."

Het is daarom terecht dat op grond van de invloed die zijn filosofische werk had op het terrein van de kunsten, het Nationale Festival voor de Kunsten in Caracas, Venezuela L. Ron Hubbard de prestigieuze Venus de Oro toekende voor “zijn technologie voor het verbeteren van het individu en de creatieve vermogens van mensen”.

De geschriften en de filosofie van Hubbard dringen ook diep door in een ander centrum van Latijns-Amerika, aangezien het Mexicaanse Nationale Associatie van Journalisten de Sol de Oro Award toekende aan L. Ron Hubbard “vanwege zijn talent en artistieke waarde” en Dianetics uitriep tot “mentale wetenschap van de toekomst”.

Wanneer men het echter heeft over de internationale reikwijdte van Hubbard’s werk, is er ook nog alles wat hij heeft gedaan om echte antwoorden te verschaffen aan culturen in Europa en centraal Azië.

Standbeeld – Landelijke Bibliotheek van Kirgizië

Uitgereikt aan L. Ron Hubbard voor zijn verrichtingen als filosoof, schrijver en daarnaast voor zijn technologie die nu met succes door de kunstenaars en burgers wordt toegepast ter bevordering van hun cultuur.

Meer in het bijzonder heeft de ontbinding van het Sovjet-rijk de verspreiding van Hubbard’s werk van Sint Petersburg tot de rand van de Himalaya betekend. Onder de gemeenschappen die nu het voordeel hebben van Dianetics en Scientology is Kyrgyzstan waar de Nationale Bibliotheek L. Ron Hubbard een standbeeld toekende als erkenning voor zijn verrichtingen als filosoof en schrijver en daarnaast van zijn technologie die nu met succes door de kunstenaars en burgers wordt toegepast ter bevordering van hun cultuur. De ambassade van Wit-Rusland kende L. Ron Hubbard evenzo een officiële blijk van waardering toe, ter bevestiging van zijn spirituele nalatenschap en leven als “een uniek toonbeeld van menselijkheid en intellectuele perfectie” .

Standbeeld – Brescia, Italië

Toegekend aan L. Ron Hubbard voor zijn ontdekkingen en zijn werk als filosoof.

Nu Dianetics en Scientology organisaties door heel Italië aanwezig zijn, verleende de provincie Brescia een erkenning aan Hubbard met een beeld voor zijn werk en ontdekkingen als filosoof.


VERDERE SELECTIE VAN
PRIJZEN & ERKENNINGEN

Hoewel het aantal lofbetuigingen en prijzen die aan L. Ron Hubbard zijn toegekend voor zijn filosofische werk te veel zijn om hier te tonen, volgt hierna een verkorte lijst van zijn erkenningen, proclamaties en prijzen als de Grondlegger van Dianetics en Scientology.

Prajnaparamita Sutra (“Diamant Sutra”) – Taiwan’s Ministerie van Justitie: Toegekend ter ere van de heer Hubbard, door een vertegenwoordiger van het Ministerie van Justitie.

Porseleinen Boeddha Beeld – Shinto Master Reverend Sawada: Gegraveerd, “Aan L. Ron Hubbard, de man die de grootste wijsheid voor de hele mensheid tot stand bracht. De Incarnatie van de boeddhistische heilige Matteya.”

Japanse Zen Boeddhistische Rol – Geestelijke Kanzan Takeda: Bevestiging van de heer Hubbard als een groot filosoof die de ambitie had om de mens vrij te maken.

Vredespijp – Blackfoot Piegan Reservaat: Toegekend voor Dianetics en de studietechnologie als een symbool van grote verantwoordelijkheid.

Free Spirit Award – Generaal Hernan Delgados, Caracas, Venezuela: “Ter bevestiging van L. Ron Hubbard’s technologie die de mensheid heeft geholpen en onze gemeenschap een nieuwe beschaving heeft gegeven”.

L. Ron Hubbard Park: Goedgekeurd door het Stadsbestuur van Elizabeth; dit park ligt maar een paar straten van Aberdeen Road, de plek van de oorspronkelijke Dianetics Research Foundation in Elizabeth, New Jersey.

 

Dianetics Maand
Compton, Californië
Fairbanks, Alaska
Tuscon, Arizona
Chesapeake, Virginia
Niagara Falls, New York
Portsmouth, Virginia
Raleigh, North Carolina
Washington, DC
Elizabeth, New Jersey
Harlingen, Texas
Los Angeles, Californië
New York, New York
Biloxi, Mississippi
Houston, Texas
Henderson, Nevada
Toledo, Ohio
Hartford, Connecticut
New Orleans, Louisiana
Las Vegas, Nevada
Little Rock, Arkansas
Mobile, Alabama
Savannah, Georgia
Baton Rouge, Louisiana
Colorado Springs, Colorado
Huron, South Dakota
East Grand Rapids, Michigan
Kansas City, Missouri
Syracuse, New York
Cranston, Rhode Island
Columbus, Ohio
Boston, Massachusetts
Erie, Pennsylvania
Covington, Kentucky
St. Louis, Missouri
San Jose, Californië
Helena, Montana
Montgomery, Alabama
El Paso, Texas
Atlanta, Georgia
Nashville, Tennessee
Topeka, Kansas

Dianetics Dag
de staat Alabama
de staat South Carolina
Guam
Laredo, Texas
New Orleans, Louisiana
Providence, Rhode Island
Fresno, Californië
Warren, Ohio
Indianapolis, Indiana
Louisville, Kentucky
Newport News, Virginia
Wilkes-Barre, Pennsylvania
Reno, Nevada
Plainfield, New Jersey
Ontario, Californië
Opa-Locka, Florida