Oorspronkelijke Moederkerk van Scientology
van Washington, DC

De receptie in de Moederkerk van Scientology in Washington DC, met daarin een expositie over de vroegere jaren van het leven van L. Ron Hubbard.
In slechts vijf jaar tijd was Scientology van één stichting tot een internationale organisatie uitgegroeid. Vanuit de dringende behoefte aan wereldwijde communicatielijnen om de kerken en groepen op vijf continenten te coördineren, verplaatste L. Ron Hubbard de centrale organisatie van Scientology van Phoenix naar Washington, DC. Na zijn aankomst in de zomer van 1955 vestigde hij de Moederkerk van Scientology in Washington, DC, op 1812 19th Street NW, tussen allemaal ambassades.

Het gerenoveerde gebouw van drie verdiepingen was het eerste hoofdkwartier voor Scientology voor Noord en Zuid Amerika. In zijn kantoor op de tweede verdieping functioneerde L. Ron Hubbard als de eerste Algemeen Directeur, hield hij toezicht op de organisatie van kerken en ontwikkelde en schreef hij de artikelen over bestuur en beleid, die tegenwoordig nog steeds in alle Scientology kerken, missies en organisaties de basisstructuur vormen.

Een gerestaureerde opnamestudio in de kelder, waar hij het eerste Scientology distributiecentrum oprichtte. Vanuit dit kantoor werden de boeken en lezingen van L. Ron Hubbard naar vijf continenten verstuurd.
Het was ook het eerste Scientology Distributiecentrum van de Moederkerk dat boeken en lezingen van L. Ron Hubbard leverde aan centra over de hele wereld. L. Ron Hubbard kondigde de mijlpalen van Scientology die er uit zijn research waren opgekomen aan, vanuit de lezingenruimte op 1812.

Vandaag de dag worden in het volledig gerenoveerde en herstelde gebouw de kronieken van L. Ron Hubbard’s leven in Washington, DC tentoongesteld – van zijn dagen aan de George Washington Universiteit begin jaren ’30 van de vorige eeuw tot het schrijven in 1948 van zijn De oorspronkelijke these over Dianetics.

Scientologen bezoeken nu het terrein om meer te weten te komen over het leven van L. Ron Hubbard en de doorbraken bij zijn research in Washington, DC. Op die plek vinden ook vergaderingen met de overheid en functionarissen in de publieke sector plaats, om het gebruik van de oplossingen van de heer Hubbard op het gebied van ongeletterdheid, immoraliteit, drugs en criminaliteit te plannen en te coördineren.