L. Ron Hubbard
Erfgoed

Tijdens het grootste deel van zijn werk als schrijver, filantroop en als de Grondlegger van Dianetics en Scientology, hebben de reizen van L. Ron Hubbard hem over de hele wereld naar de meest uiteenlopende plaatsen gebracht.

Bij het in kaart brengen van zijn tocht, stad voor stad, continent voor continent zijn er toch bepaalde plaatsen van betekenis — plaatsen waar hij baanbrekende ontdekkingen had verricht — volledig gerestaureerd en in dezelfde staat gebracht als toen L. Ron Hubbard daar nog woonde en werkte.

Camelback House – Phoenix, Arizona

Toen L. Ron Hubbard de menselijke geest in 1952 isoleerde en identificeerde, richtte hij de Scientology religie op. Haar eerste formele organisatie was de Hubbard Associatie van Scientologen in Phoenix, Arizona.

 

lees meer


 

Oorspronkelijke Moederkerk van Scientology — Washington, DC 

In slechts vijf jaar tijd was Scientology van één stichting tot een internationale organisatie uitgegroeid. Vanuit de dringende behoefte aan wereldwijde communicatielijnen om de kerken en groepen op vijf continenten te coördineren, verplaatste L. Ron Hubbard de centrale organisatie van Scientology van Phoenix naar Washington, DC.

 

lees meer


 

Fitzroy Street – Londen, Engeland 

Aan het eind van 1956 werd 35/37 Fitzroy Street aangekocht door de Hubbard Associatie van Scientologen en diende het als het Londense kantoor van L. Ron Hubbard en als hoofdkwartier voor Scientology organisaties van die tijd.


lees meer


 

Linksfield Ridge House — Johannesburg, Zuid-Afrika 

Eind 1960 vertrok L. Ron Hubbard van zijn huis, Saint Hill Manor, voor een lang verblijf in Johannesburg in Zuid-Afrika. Als één van de vele mijlpalen tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika schreef hij een “één man, één stem“-grondwet voor het met apartheid opgezadelde Zuid-Afrika.

 

lees meer