L. RON HUBBARD | BIOGRAFISCH PROFIEL

De jongste
Eagle Scout van het land

De Scoutingsjerp van L. Ron Hubbard die zijn 20 emblemen laten zien die hij in drie maanden tijd wist te verdienen.

De Amerikaanse padvinderij was in haar bloeiperiode toen Hubbard voor het eerst in 1923 de halsdoek, het kaki uniform en de pet droeg met Troep 31 van de Black Eagle Patrol uit Tacoma, Washington. Naast de traditionele vaardigheden van overleven in het oerwoud, verdiende hij al snel onderscheidingen voor brandbestrijding, timmeren, zeeveiligheid en navigatie.

Niettemin schreef hij “Waarschijnlijk heb ik het meest geleerd in de padvinderij in Washington DC” waar hij aan het einde van 1923 terecht kwam toen zijn vader werd gestationeerd in het Ministerie van de Marine. Hoewel de scheiding van de Black Eagle Patrol pijnlijk was, was hij uiterst tevreden met zijn nieuwe Troep 10 en sprak met name zijn waardering uit voor “een groot aantal overheidsfunctionarissen...die ze goed hebben geïnstrueerd over werk waar onderscheidingen mee te verdienen zijn”.

Ondanks die woorden werden die onderscheidingen niet zomaar uitgedeeld. Onderdeel daarvan was de slopende test voor zijn Onderscheiding Persoonlijke Gezondheid, de beproeving van de Onderscheiding Reddingszwemmen in ijskoud water en vele andere proeven van moed en bekwaamheid voor onbuigzame examinatoren.

Zijn doorzettingsvermogen wierp echter vruchten af en in het voorjaar van 1924 had Hubbard niet alleen vierentwintig onderscheidingen verdiend, maar had hij zijn Troep 10 naar de overwinning geleid in de Scout Advancement Competition die werd gesponsord door de Washington Post. Als erkenning daarvoor was hij een van de vier jongelingen die de Padvinderij mocht vertegenwoordigen bij de presidentiele viering van de National Boys Week. Dat was een grote eer, vooral omdat Calvin Coolidge heel veel interesse had in de padvinderij.

Maar de echte erkenning van het seizoen kwam precies vijf dagen later, toen L. Ron Hubbard, twee weken na zijn dertiende verjaardag, werd benoemd tot de jongste Eagle Scout van het land. Het was een prestatie die niet snel zou worden vergeten. (Per slot van rekening bereikten slechts drieduizend jongeren hun status van Eagle Scout dat jaar). Bovendien zei Hubbard later dat de training die hij in de padvinderij had gekregen, hem veilig door de Tweede Wereldoorlog had geloodst, precies zoals de grondlegger van de padvinderij, Robert Baden Powell had bedoeld.